Blog

Een woning kopen in Den Haag

Een woning kopen in Den Haag

Van plan om een woning te kopen in Den haag? Dan wil je natuurlijk graag weten wat voor stad Den Haag is. Den Haag is de politieke hoofdstad van Nederland en een stad met Koninklijke allure. De stad kent vele bezienswaardigheden zoals de paleizen, het Binnenhof, het Koninklijk huis en vele musea, parken en natuurgebieden. Ook staan de meeste ambassades, alle ministeries en de Hoge Raad in Den Haag. 

Winkels in Den Haag
​In Den Haag kun je goed shoppen. Bekende winkelstraten en -centra in Den Haag zijn de Grote Marktstraat, de Spuistraat, de Vlamingstraat, de Haagse Passage, de Hoogstraat, het Noordeinde, de Lange Poten en Korte Poten, Haagsche Bluf, Markthof en de Venestraat. De grootste winkelcentra zijn Haaglanden MegaStores en winkelcentrum Leyweg. De Haagse Markt is de grootste permanente markt in de openlucht van Europa. Er is elke week op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag markt. Op donderdagavond is het koopavond in Den Haag.

De passage

Restaurants in Den Haag
Den Haag barst van de restaurants. Van authentieke restaurants tot hippe hotspots. Strijk neer op een van de terrassen op de Grote Markt of het Plein en geniet van de vele smaken van Den Haag. Met twee sterrenrestaurants, verse vis uit Scheveningen en de Aziatische invloeden van China Town valt er van alles te proeven.

Het uitgaansleven in Den Haag
Het uitgaansleven in Den Haag is geconcentreerd rond de omgeving Buitenhof en Dagelijkse Groenmarkt, de Grote Markt, het Plein en de Plaats.

De Grote Markt

Natuur in Den Haag
Den Haag is voor een stad zeer rijk aan groen. Verspreid door de stad liggen grotere en kleinere parken, zoals de Paleistuin, Wapendal, het Westbroekpark, het Zuiderpark, de Bosjes van Pex, Madestein, het Sint Hubertuspark en de Uithof. Er liggen verschillende oude landgoederen en bossen, deels op een steenworp van het centrum: het 120 hectare grote Haagse Bos en Arendsdorp, beide daterend uit de 17e eeuw. 

De meeste andere landgoederen liggen aan de rand van de stad. Dat zijn onder meer Bloemendaal, Clingendael, Duindigt, Duinweide, Meer & Bos, Marlot, Ockenburgh, Oostduin, Oosterbeek, Reigersbergen en Sorghvliet. Tussen Den Haag en Scheveningen liggen de Scheveningse Bosjes en het Nieuwe Scheveningse Bos.

Stranden in Den Haag
Den Haag is de grootste Nederlandse stad aan de Noordzee en heeft een kustlijn van elf kilometer. De stad beschikt over twee badplaatsen: Scheveningen en Kijkduin. 

Scheveningen

Cultuur in Den Haag
Den Haag is een stad met veel historie. Er staan veel monumenten, monumentale panden en herdenkingsmonumenten, zoals: het Binnenhof, het Kurhaus, Paleis Noordeinde, de Ridderzaal en het Vredespaleis. Ook zijn er diverse musea in Den Haag te vinden, bijvoorbeeld: Escher in Het Paleis, de Gevangenpoort, het Mauritshuis en het Kunstmuseum Den Haag. Voor een dagje weg kun je bijvoorbeeld ook terecht bij: Madurodam, het Museon, Sea Life, Familiepark Drievliet of het Omniversum.

Scholen in Den Haag
Er zijn veel basisscholen en middelbare scholen die onderwijs op de niveaus van vmbo tot en met gymnasium geven. Voorbeelden hiervan zijn het Christelijk College De Populier, het Segbroek College, het Dalton Den Haag en het Zandvlietcollege. Den Haag heeft twee zelfstandige gymnasia: het Gymnasium Haganum en het Christelijk Gymnasium Sorghvliet.

Voor MBO heeft Den Haag het ROC Mondriaan. Voor het HBO is er De Haagse Hogeschool, Hogeschool Inholland Den Haag en Hotelschool The Hague. Verder is Den Haag de thuishaven voor een van Nederlands grootste en meest vooraanstaande instituten op gebied van kunstonderwijs, namelijk de Haagse Hogeschool voor de Beeldende Kunsten, Muziek en Dans. Deze bestaat uit het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten.

Ook kent Den Haag een aantal Nederlandse scholen waar internationaal onderwijs wordt gegeven. Bijvoorbeeld de Haagsche Schoolvereeniging (basisonderwijs), de International School of The Hague (basis- en voortgezet onderwijs) en enkele buitenlandse scholen: de British School in the Netherlands (basisonderwijs) en de American School of The Hague (basis- en voortgezet onderwijs).

 

Woningen te koop in Den Haag
Op zoek naar een koopwoning in Den Haag? Bekijk dan ons huidige aanbod koopwoningen.

Woningen te huur in Den Haag
Op zoek naar een huurwoning in Den Haag? Bekijk dan ons huidige aanbod huurwoningen.

Verkoopmakelaar Den Haag
Op zoek naar een verkoopmakelaar in Den Haag? Bekijk op deze pagina hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Verhuurmakelaar Den Haag
Van plan om een woning te verhuren in Den Haag? Bekijk op deze pagina hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Vastgoedbeheer Den Haag
Op zoek naar een vastgoedbeheerder in Den Haag? Bekijk op deze pagina hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Bedrijfsmakelaar Den Haag
Op zoek naar een bedrijfsmakelaar in Den Haag? Bekijk op deze pagina hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Bedrijfspand Den Haag
Op zoek naar een bedrijfspand in Den Haag? Bekijk dan ons huidige aanbod bedrijfspanden.

×

Op zoek naar een woning?

Schrijf je gratis in en ontvang automatisch nieuwe woningen in ons aanbod.

Inschrijven