Blog

Een woning kopen in Mariahoeve

Een woning kopen in Mariahoeve

Van plan om een woning te kopen in Mariahoeve? Dan wil je natuurlijk graag weten wat voor wijk Mariahoeve is. Mariahoeve is een groene jaren ’60 wijk aan de rand van Den Haag. Hier vind je een mix van eengezinswoningen, lage flats van 4 woonlagen en hoge flats van 12 woonlagen.

Groen wonen
Mariahoeve heeft een parkachtig landschap. De wijk wordt omsloten door grote Groenzones (sportvelden, de Schenkzone aan de zuidkant en de groenstrook langs de N14 in het oosten) en kleinere groengebieden (de groenstroken en laanbeplanting) langs de Bezuidenhoutseweg. Binnen de wijk bestaat het groen uit het centrale wijkpark, de sportvelden, de buurtparken en de groene singels en waterlopen.

Sportcentrum Mariahoeve

Restaurants en winkels in Mariahoeve
Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij Winkelcentrum Mariahoeve met diverse shops, supermarkten en restaurants. Wil je echt uitgebreid shoppen? Dan kun je naar de Mall of the Netherlands in Leidschendam (het grootste winkelcentrum van Europa), gelegen op 10 minuten fietsafstand!

Winkelcentrum Mariahoeve

Recreatiemogelijkheden in Mariahoeve
Wanneer je in Mariahoeve woont, kun je gebruik maken van diverse recreatiemogelijkheden. Zo kun je heerlijk vertoeven in het Marlot bos of het Haagse Bos (in de aangrenzende wijk Bezuidenhout). Er zijn ook diverse sportfaciliteiten in de wijk. Aan de Vlaskamp vind je het gemeentelijk Sport- en recreatiecentrum Overbosch, waarin de Sporthal Overbosch, waar je onder andere kunt voetballen, volleyballen, basketballen, tennissen, badmintonnen en judoën. 

Marlot

Centraal wonen
Wonen in Mariahoeve betekent centraal wonen. De grote wegen richting Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn binnen handbereik. Het centrum van Den Haag en het strand van Scheveningen zijn perfect met de fiets of openbaar vervoer bereikbaar (binnen 10-15 minuten fietsen ben je in het centrum van Den Haag).

Scholen in Mariahoeve
In de wijk Mariahoeve bevinden zich meerdere basisscholen, waaronder Openbare Basisschool De Leeuwenrikhoeve en Rooms-Katholieke Basisschool De Vuurvlinder. Er zijn ook middelbare scholen te vinden in de wijk, zoals het Diamant college en Scholengemeensch. Dalton Vatel Lyceum.

 

Woningen te koop in Mariahoeve
Op zoek naar een koopwoning in Mariahoeve? Bekijk dan ons huidige aanbod koopwoningen.

Woningen te huur in Mariahoeve
Op zoek naar een huurwoning in Mariahoeve? Bekijk dan ons huidige aanbod huurwoningen.

Verkoopmakelaar Mariahoeve
Op zoek naar een verkoopmakelaar in Mariahoeve? Bekijk op deze pagina hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Verhuurmakelaar Mariahoeve
Van plan om een woning te verhuren in Mariahoeve? Bekijk op deze pagina hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Vastgoedbeheer Mariahoeve
Op zoek naar een vastgoedbeheerder in Mariahoeve? Bekijk op deze pagina hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Bedrijfsmakelaar Mariahoeve
Op zoek naar een bedrijfsmakelaar in Mariahoeve? Bekijk op deze pagina hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Bedrijfspand Mariahoeve
Op zoek naar een bedrijfspand in Mariahoeve? Bekijk dan ons huidige aanbod bedrijfspanden.

×

Op zoek naar een woning?

Schrijf je gratis in en ontvang automatisch nieuwe woningen in ons aanbod.

Inschrijven