Blog

Een woning kopen in Voorburg

Een woning kopen in Voorburg

Van plan om een woning te kopen in Voorburg? Dan wil je natuurlijk graag weten wat voor stad Voorburg is. Voorburg is gelegen aan het Rijn-Schiekanaal (ook wel de Vliet genoemd) en grenst aan Den Haag, Rijswijk en aan Leidschendam. Je vindt hier vooral portiekwoningen, maar ook boven- en benedenwoningen en herenhuizen. 

Restaurants en winkels in Voorburg
Voorburg telt meerdere winkelstraten. Zo zijn er diverse buurtwinkeltjes en cafétjes rondom de Van Arembergelaan (zoals CUP en Blend One). Daarnaast is er winkelcentrum "De Julianabaan" met diverse supermarkten, restaurants en winkels. De Herenstraat behoort tot de oudste straten van Voorburg. Hier vind je diverse winkels en vooral lekkere restaurants (zoals The Fox, Galazio, Fruits de Mer en Il Pomodoro). Het centrum van Den Haag en The Westfield Mall of the Netherlands zijn ook gemakkelijk met de fiets of het OV te bereiken vanaf Voorburg.

Recreatiemogelijkheden in Voorburg
In Voorburg vind je veel speeltuinen en parken. Voor een heerlijke wandeling kun je bijvoorbeeld terecht in het schitterende park 't Loo. Dit park is onlangs heringericht en voorzien van grotere waterpartijen, meerdere bruggen en leuke wandelpaden. Daarnaast is er park Vreugd en Rust en het Notenboompark.

De Spinozatuin is een 2 kilometer lang parklint in Park ’t Loo geïnspireerd door de Gouden Eeuw.

Cultuur in Voorburg
In een voormalig notarishuis in de Herenstraat bevindt zich Museum Swaensteyn. Het museum besteedt vooral aandacht aan werken van kunstenaars uit Leidschendam en Voorburg. Met betrekking tot de lokale geschiedenis wordt er aandacht besteed aan de Romeinen en aan prinses Marianne der Nederlanden die in 1848 op de buitenplaats Rusthof in Voorburg kwam wonen. Daarnaast is er Buitenplaats Huygen's Hofwijck, gelegen aan de Vliet. In 1914 kwam het in bezit van de Vereniging Hofwijk, die er een museum vestigde gewijd aan het leven en werk van de oorspronkelijke bewoner en diens zoon Christiaan Huygens. Tegenwoordig kun je er een tentoonstelling bezoeken, gewijd aan de geschiedenis van de familie Huygens.

Huygens' Hofwijck

Scholen in Voorburg
In Voorburg bevinden zich meerdere basisscholen, waaronder Christelijke Basisschool De Vijverhof en Openbare Basisschool De Parachute. Er zijn ook middelbare scholen te vinden, zoals het Sint-Maartenscollege en het Dalton Voorburg.

Centraal wonen
Wonen in Voorburg betekent centraal wonen. Zo zijn er diverse bus- en tramverbindingen en vind je op de grens met Den Haag station Laan van Nieuw Oost-Indië. Vanaf hier zit je binnen "no time" in Leiden, Amsterdam, Rotterdam etc. De in- en uitvalswegen (A12/A4/A13) zijn ook binnen handbereik. 

 

Woningen te koop in Voorburg
Op zoek naar een koopwoning in Voorburg? Bekijk dan ons huidige aanbod koopwoningen.

Woningen te huur in Voorburg
Op zoek naar een huurwoning in Voorburg? Bekijk dan ons huidige aanbod huurwoningen.

Verkoopmakelaar Voorburg
Op zoek naar een verkoopmakelaar in Voorburg? Bekijk op deze pagina hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Verhuurmakelaar Voorburg
Van plan om een woning te verhuren in Voorburg? Bekijk op deze pagina hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Vastgoedbeheer Voorburg
Op zoek naar een vastgoedbeheerder in Voorburg? Bekijk op deze pagina hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Bedrijfsmakelaar Voorburg
Op zoek naar een bedrijfsmakelaar in Voorburg? Bekijk op deze pagina hoe wij jou van dienst kunnen zijn.

Bedrijfspand Voorburg
Op zoek naar een bedrijfspand in Voorburg? Bekijk dan ons huidige aanbod bedrijfspanden.

×

Op zoek naar een woning?

Schrijf je gratis in en ontvang automatisch nieuwe woningen in ons aanbod.

Inschrijven